Bel: 0113-855550

Sportrevalidatie

Wat is sportrevalidatie?

Sportrevalidatie bij Fysiotherapie Saija is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut een traject opstelt en behandelt voor het herstel van blessures bij (top)sporters.

Het doel van deze sportrevalidatie is de belastbaarheid van het lichaam weer terugbrengen naar het ‘gewenste’ niveau, zodat de patiënt weer kan sporten als voorheen.

Soms is het oude niveau niet haalbaar door blijvende schade aan weefsel, maar is het streven om binnen de grenzen het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Voor iedere sporter wordt bij ons een individueel revalidatieplan opgesteld, afgestemd op de sport en de mogelijkheden van de patiënt om het hoogst mogelijke doel te bereiken.

 

Wat doet de sportrevalidatie therapeut?

De sportrevalidatie therapeut stelt voor iedere sporter een individueel revalidatieplan op, waarbij een sportgerichte aanpak wordt gehanteerd. Dit plan wordt afgestemd op de sport en de mogelijkheden en de individuele wensen van de patiënt.

Voorafgaand onderzoekt de therapeut de motoriek en analyseert de blessure die bij de patiënt is ontstaan. Uitkomsten hiervan worden meegenomen in het op te stellen behandelingsplan.

Verschillende behandelvormen behoren bij ons tot de mogelijkheden om te revalideren, denk hierbij aan oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, taping, braces, mobiliserende technieken, maar ook het opstellen van een alternatief trainingsschema – in overleg met de trainer van de sportvereniging - voor de sport die beoefend wordt.

De therapeut zal samen met de patiënt de meest geschikte behandelvorm uitkiezen en toepassen.

Naast het behandelen van de blessure zal het traject ook gericht zijn op het voorkomen van de ontstane problematiek. 

 

Voor welke klachten is sportrevalidatie geschikt?

Sportrevalidatie kan een positieve bijdrage leveren aan sporters of patiënten die last hebben van lichamelijke klachten bij het uitoefenen van de sport. Denk hierbij aan:

- Sportblessures

- Klachten waardoor je niet meer kunt sporten

- Blessure preventie

Ook voor mensen die niet (meer) sporten kunnen wij volgens deze principes behandelen. Denk hierbij aan:

- Mensen die door omstandigheden, zoals ziekte, de conditie weer willen opbouwen en spieren willen aansterken. 

- Mensen die (langdurig) thuis hebben gezeten en weer aan het werk willen gaan.

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, vragen heeft of informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 


Samen Actief en Innovatief Jouw gezondheid Aanpakken.