Bel: 0113-855550

Orthopedische revalidatie

Wat is orthopedische revalidatie?

Orthopedische revalidatie bij Fysiotherapie Saija is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut een traject opstelt en behandelt voor het herstel van patiënten na een operatie aan bijvoorbeeld de schouder, heup, knie, hernia, fracturen en overige.

Het doel van deze orthopedische revalidatie is de belastbaarheid van het lichaam weer terugbrengen naar het ‘gewenste’ niveau, zodat de patiënt weer kan functioneren als voorheen.

Soms is het oude niveau niet haalbaar door blijvende schade aan weefsel, maar is het streven om binnen de grenzen het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Voor iedere patiënt wordt bij ons een individueel revalidatieplan opgesteld, afgestemd op de mogelijkheden van de patiënt om het hoogst mogelijke doel te bereiken.

 

Wat doet de orthopedische revalidatie therapeut?

De orthopedische revalidatie therapeut stelt voor iedere patiënt een individueel revalidatieplan op, waarbij vaak naast de behandeling in de kamer een trainingstherapie centraal staat.

Na een individuele start is het mogelijk dat de patiënt in een behandelprogramma met verschillende andere patiënten tegelijk aan de slag gaat. In het behandelprogramma blijft de patiënt aan het eigen individuele revalidatieplan werken.

Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Door het volgen van dit traject, neemt de belastbaarheid van het lichaam toe, waardoor de patiënt in staat is beter te functioneren met als gevolg dat het zelfvertrouwen (weer) toe neemt.

De therapeut zorgt voor het contact en afstemming over het best passende behandelprogramma met de specialist van de patiënt.

De therapeut zorgt voor verslaglegging voor controles en heeft indien nodig contact met de specialist over het best passende behandelprogramma voor de patiënt.

 

Voor welke klachten is orthopedische revalidatie geschikt?

Orthopedische revalidatie kan een positieve bijdrage leveren aan patiënten die last hebben van lichamelijke klachten die zijn ontstaan door operaties. Denk hierbij aan:

- Nieuwe knie operatie

- Nieuwe heup operatie

- Schouder operatie

- Hernia operatie

- Meniscus operatie

- Status na fracturen (botbreuken)

Wanneer u een afspraak wilt maken, vragen heeft of informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

 

Samen Actief en Innovatief Jouw gezondheid Aanpakken.