Bel: 0113-855550

Medische fitness

Wat is medische fitness?

Medische fitness bij fysiotherapie Saija Yerseke en Goes staat voor verantwoord bewegen, kennis en deskundige begeleiding tijdens de fitness. Deze fitness heeft als doel de belastbaarheid van de client te herstellen, bevorderen of te onderhouden en is geschikt voor ouderen en jongeren. Het verminderen van pijnklachten, verbeteren van de algehele conditie, uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit, coordinatie, hart- en longconditie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het vergroten van het zelfvertrouwen, verbeteren van het humeur, stressbeheersing en self-management kunnen mogelijke doelen zijn bij fysiotherapie Saija. Tijdens de medische fitness zal u met of zonder apparatuur uw belastbaarheid optrainen.  Met onze fitness apparatuur heb je de mogelijkheid om excentrische training (negatieve herhalingen) met meer weerstand te doen dan de concentrische training. Een ander voordeel van onze apparatuur is de elastische weerstand die kan worden nagebootst. Deze is als een viscositeitsweerstand. Het is dan net alsof je onder water beweegt. Doordat wij deze unieke medische fitnessapparatuur hebben kunnen we effectievere trainingsprikkels aan het lichaam toedienen en zullen wij de doelen die u wilt sneller behalen dan bij reguliere fitness.  Medische fitness wordt gegeven in kleine roepen van maximaal 8 mensen. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.

 

Wat doet de medische fitnessinstructeur?

Door middel van een intake gesprek gaan we op zoek naar haalbare doelen. Tevens worden beperkingen in kaart gebracht die van invloed zijn op de uitvoering van het trainingsprogramma. Vervolgens wordt er een beginmeting uitgevoerd. Op basis van deze gegevens word een verantwoordt trainingsprogramma op u individuele belastbaarheid gemaakt om uw persoonlijke doelen te bereiken.   Vervolgens lopen sporter en therapeut samen alle toestellen af en bepalen ze per toestel de weerstand, de zithoogte, enzovoorts. Iedere instelling wordt opgeslagen op een digitale sleutel van de sporter. Als deze later zelf terugkeert voor een training, hoeft hij alleen maar met die sleutel in te loggen bij de Unity Self Console. Het systeem vertelt de sporter welk toestel hij in welke volgorde gebruikt. En de apparaten stellen zich automatisch in op de juiste hoogte en weerstand. Na elke oefening word je doorverwezen naar de volgende. Zo kun je veilig en effectief trainen. Tijdens de oefeningen krijg je aanwijzingen via een scherm. Het is net alsof je een digitale personal trainer hebt, die je helpt om het beste uit je training te halen en die in de gaten houdt dat je toestel goed staat ingesteld. Trainingscirkels zijn niet nieuw, maar het trainingssysteem in combinatie met de totaalbeleving voor de sporter is uniek. Het fitnesscircuit is ideaal voor sporters die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de praktijk zie je dat het circuit mensen die het aan motivatie ontbrak, weer in beweging brengt. Je kunt onze software verbinden met andere data en tools in de MyWellness Cloud van Technogym. Op deze manier creëert u één grote leefstijlervaring, waarbij u alle activiteiten en vooruitgang inzichtelijk maakt.

 

Sporten met vrienden en of vriendinnen in groepsverband? Wij bieden het voor u aan!

Bij fysiotherapie Saija is het mogelijk om met een vriendengroep op een vast tijdstip 2 x per week 30 minuten te trainen. Ieder kan een ander bewegingsprogramma volgen op hetzelfde tijdstip. Minimaal aantal personen 5, maximaal aantal personen 8. Maak een afspraak of neem contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Bedrijfssporten?

Binnenkort meer. 

 

Wilt u meer weten over medische fitness? Dan kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 

Samen Actief en Innovatief Jouw gezondheid Aanpakken.