Bel: 0113-855550

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode kenmerkend door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van uw gewrichten, met name voor klachten aan de wervelkolom.

Manuele therapie is een specialisatie die wordt uitgevoerd door een therapeut die na de opleiding fysiotherapie, een 3 jarige-opleiding ‘Master of Science in de manuele therapie’  heeft afgerond.

De expertise van een manueel therapeut ligt dan ook bij de totale bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Manuele therapie wordt vaak toegepast bij complexe aandoeningen of blessures die hun oorsprong elders hebben dan de plek van de pijn.

Door de gespecialiseerde opleiding is de therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van complexe klachten op te sporen, te beoordelen en te behandelen. 

Na de behandeling zijn de effecten vaak direct merkbaar door de afname van pijn, maar vooral ook door de verbetering van uw bewegingsvrijheid. 

 

Wat doet de manueel therapeut?

De manueel therapeut behandelt volgens specifiek manuele technieken met als doel het optimaliseren van uw houding en de bewegingsvrijheid van uw gewrichten.

Deze specifieke manuele technieken bestaan onder andere uit:

1. Repeterende mobilisatie: waarbij op en rondom de gewrichten een rustige beweging wordt toegepast, waardoor de beweeglijkheid van gewrichten sneller zullen vergroten. Hierdoor zal de pijn verminderen en de beweging van de gewrichten verbeteren.

2. Gedoseerde passieve korte impulsen: dit wordt ook wel manipulatie naar eindstand (kraken) genoemd. Deze impuls bestaat uit een korte, snelle, gecontroleerde beweging, waarbij u soms een krakend geluid kunt horen. Dit kan een kort vreemd gevoel geven, maar is over het algemeen niet pijnlijk.

Deze behandelmethode is veilig, zeer effectief en heeft direct voelbaar resultaat.
 

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie kan een positieve bijdrage leveren voor klachten die betrekking hebben op gewrichtsstoornissen. U kunt hierbij denken aan:

- Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve boven rug)

- Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)

- Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn

- Heupklachten

- Lage rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)

- Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek

- Kaakklachten (soms in combinatie met nekklachten)

- Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)

- Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)

- Tenniselleboog

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, vragen heeft of informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 


Samen Actief en Innovatief Jouw gezondheid Aanpakken.